2 haftalık lens veya aylık lens kullanıyorsanız, lens kabı kullanmamız gerekir. Göz sağlığınız için hem lenslerinizin hem de lens kabınızın hijyenine çok dikkat etmelisiniz. Eğer doktorunuzun tavsiyesiyle günlük kullan-at lens ya da gece gözde kalabilen bir lens kullanmıyorsanız her gün uyumadan önce lensleriniz çıkarıp, lens kabına koymanız gerekir. Lenslerinizin hijyeni için lens kabınızı doğru şekilde temizlemelisiniz.
❓ Kontakt Lens Kabı Temizliği Nasıl Olmalı ?
İlk olarak lens kabını temizlemeye başlamadan önce ellerinizi su ve sabunla iyice yıkayın. Ellerinizi kurularken kullanacağınız havlunun tüylerinin elinizde kalma ihtimalinin olmadığına emin olun. Ellerinizi kuruladıktan sonra lens kabına başka bir madde ile temas ettirmeden sadece lens solüsyonu ile iyice temizlemelisiniz. Solüsyonun kabın her tarafını temizlediğinden emin olun. Artık lenslerinizi güvenle lens kabınıza koyabilirsiniz. 😊
www.lensmarket.com’da satılan her solüsyonun içinden bir adet yeni lens kabı çıkmakta. Her yeni solüsyona geçtiğinizde lens kabınızı da yeni paketten çıkan lens kabı ile değiştirmenizi öneriyoruz. (En uzun süre 3 ay olacak şekilde) Yeni lens kabına geçtiğinizde de aynı şekilde lens kabını solüsyonunuz ile temizlemeniz gerekir.
❓ Kontakt Lens Kabı Ne Sıklıkla Temizlenmeli?
Her kullanım öncesi lens kabınızı temizlemeniz gerekir. Aynı solüsyonda birden fazla kez lenslerinizi bekletirseniz gözlerinize zarar verebilirsiniz. Bu nedenle her seferinde temiz lens kabına yeni solüsyon eklemelisiniz. Sabahları lenslerinizi kullanmaya başladıktan sonra da lens kabınızı temizleyebilir, bu işlemi akşama bırakmayabilirsiniz. Tercih sizin. 😊
❓ Kontak Lensleri, Lens kabına Koymadan Önce Solüsyon Dökmek Gerekir mi ?
Lensleriniz kabına koymadan önce lens kaplarını her zaman solüsyon ile yıkamalısınız daha sonra elleriniz temizken avucunuza lenslerinizi alarak birkaç damla solüsyon damlatmalı ve parmağınızla çok küçük hareketlerle ovmalısınız. Lenslerinize zarar vermeyecek şekilde çok yavaş hareket etmelisiniz. Lensin her iki tarafı içinde bu işlemi gerçekleştirmelisiniz.
❓ Lens Kabına Ne Kadar Solüsyon Eklenmeli ?
Lens kabınızın temizliğinden emin olduktan sonra, kabın içinde yer alan işaretli yere kadar solüsyon ile doldurun. Böylece lenslerinizi koyduğunuzda lensin her tarafı ile solüsyon temas etmiş olacak. Lens kabında işaretli olan yerden daha fazla solüsyon eklerseniz lensinizi de kaba koyduğunuzda taşabilir. Sonrasında ise lensiniz sıvı içinde kayarak kapağın kenarına gelerek yırtılabilir.
Böyle bir durum ile karşılaşmamak için yeteri kadar solüsyon ekleyin. Eğer fazla solüsyon koyarsanız ve lensiniz lens kabı kapağına sıkışarak yırtılırsa onu kullanmadan yeni bir lense geçmeniz gerekir. Eğer tavsiye edilenden daha az solüsyon eklerseniz ise lensleriniz yeterince temizlenmeyebilir. Bu nedenlerden dolayı önerilen ölçüye sadık kalınmalı.
❓ Lenslerin Temizlenmesi için Kaç Saat Solüsyonda Beklemesi Gerekir ?
Lenslerin temizlenmesi için önerilen ideal süre ortalama 6 saattir. Ancak lensleri kullanmayacaksanız gözlük veya özel bir gün için günlük kullan-at lens tercih edecekseniz 30 güne kadar lenslerinizi solüsyonda bekletebilirsiniz.
Kontakt Lens Kabı Temizliğinde Yapılan Yaygın Hatalar
Lens kabı temizliğinde lens solüsyonu dışında bir ürün kullanmamalısınız. Aksi halde gözlerinize ciddi zararlar verebilirsiniz. Bazı lens kullanıcıları yanılgıya düşerek alkol, sabun kullanabilmekte ve diş fırçası gibi ürünlerle ovmakta. Bazen ise bulaşık makinesinde yıkmayı düşünen kullanıcılar olabilmekte. Bunların hiçbiri yapılmamalı, sadece önerilen şekilde en iyi lens solüsyonları kullanılmalı.
Solüsyonları incelemek ve satın almak için tıklayınız.
Bu içeriğin tüm hakları saklıdır. İzin alınmadan kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.

Neden Lensmarket.comdan Alışveriş Yapmalısınız?
Neden İndirimli Lens Setlerini Tercih Etmelisiniz?
Lensmarket Hakkında En Çok Merak Edilenler

Yıllarca Bausch & Lomb SofLens kullanıyordum ancak çok uzun teslim süreleri olmasından dolayı geçtiğimiz yıl Acuve Oasys'e geçmiştim. Acuve lensi ilk taktığımda görüntünün netleşmesi yarım saat kadar sürüyordu ve gün sonuna doğru batma yapıyordu. Bausch & Lomb Ultra, neredeyse eski kullandığım Soflens kadar konforlu kullanım sundu. Görüntüde herhangi bir bulanıklık veya batma yaşamadım. Kafanızda soru işaretleri varsa mutlaka iletişime geçin. Çok anlayışlı ve yardım odaklı bir müşteri ilişkileri ekibine sahipler. 2021 den beri lenslerimi buradan alıyorum ve hiç bozmadılar.
Onur K.Bugün cumartesi ve saat 11.30 civarı sipariş verdim. Artı olarak çok ufak bir rakam ödeyerek aynı gün teslimatı seçtim. Saat şuan 15.00 ve kargom geldi. Nota özellikle yazdım şuan ne gözlüğum ne lensim var hızlı acil lütfen diye. Cokkk hızlı geldi. Hız konusunda çok iyiler. burdan 3. Siparişim olması lazım. Kalite olarak da bu markayı ikinci kullanışım, nem olarak evet daha nemli tutan markalar var ama bir süre sonra onlar da netliği gidiyor. Bilmiyorum bana öyle geliyor ya da. Bunun nem oranı çok iyi kötü demiyprum, çünkü ben mutfakta çalışıyorum sıcak ortam. Ürün kalitesi ve marka hız olarak 10/10 :))
Buse K.Az önce Müşteri temsilcisi tarafından aranıp yanlış verdiğim sipariş, temsilcinin dikkati sayesinde düzeltilerek tarafıma bilgi verildi. 5 Yıldır Lens market ten sipariş veriyorum şimdiye kadar hiç bir sıkıntı yaşamadan lenslerim hızlı ve sağlam bir şekilde elime ulaştı. Ayrıca şubat depremi sırasında lenslerini kaybeden insanlara lens tedarik etmeleri de (Galiba ücretsiz,Ben istemediğim için bilmiyorum) çok ince bir davranıştı. Çok teşekkürler. Acuvue Oasys Lenslere de gelecek olursak zaten marka çok iyi. Temiz baktığınız sürece gözünüzde olduğunun bile farkında olmazsınız. Ben PC başında kullanıyorum çok memnunum.Tavsiye ederim.\
Tuğrul Z.ilk başta internetten lens almaya korktum. Tarih konusunda ya erken olursa diye. Diger lens Satış sitelerini de inceledim. Bana en guven veren site burasi oldu. Sİparis verdikten sonrada anladım, hemen kargo yapılarak yollandi. ürüne gelecek olursak ben daha lens maceram yeni başladı daha takmayi çıkarmayı bile zorlukla yapıyorum ama bu üründen memnun kaldım. batma yok. gözünde olduğunun farkında bile degilsin. sabah takarken lens şeffaf beyaz akşam çıkartırken hafif siyahlik oluyor lensin özelliğinden dolayı. fazla ışıklı güneşli havada gözü kamaşan rahatsız olan biriyim. bu lens onu tam bitirmedi ama alt seviyelere indirdi diyebilirim. psikolojik değilse
Yunus Y.yaklaşık 10 yıldır lens kullanıyorum. son 2 yıldır doktorumun tavsiyesi üzere Acuvue OASYS kullanıyorum. göz kuruluğum olduğu için bu lens çok iyi geldi gözlerim eskisi kadar kurumuyor batma yanma yapmıyor. klimalı ortamda ve bilgisayar başında çalışıyorsanız şiddetle tavsiye ederim. yıllardır lensmarket'ten alışveriş yapıyorum. her defasında memnun kalıyorum. hız, paketleme, hediye solüsyon, uygun fiyat vs her konuda çok iyiler. 1-2 günde lensim elimde oluyor. asla çakal optikçilere para kaptırmıyorum artık. çok teşekkür ederim. lütfen kendinizi bozmayın. kazandığınız parayı sonuna kadar hak ediyorsunuz.
Emine S.lens gerçekten müthiş rahatlık seviyesinde, gözünüzdeyken hiçbir sorun yok ama iş çıkarmaya gelince tüm problem başlıyor işte. lens bir türlü çıkmıyor. youtube’den çıkarma videosunu izlememe rağmen çıkaramadım ben bu lensi. toplam 3 gün şans verdim, üçünde de rahat on dakika uğraştıktan sonra çıkardım. sonra müşteri hizmetlerini aradım ve bu lensi değiştirmek istediğimi söyledim, her zaman kullandığım biotrue one day ile değiştirmek istediğimi söyledim, onlar da onayladı ve üst para iademi hesabıma yaptılar. lensmarket’in müşteri memnuniyeti der susarım ya, müşterisine aşırı önem veren tek firma herhalde. umarım diğer firmalar sizden feyz alır. teşekkür ederim lensmarket\n
Songül D.İlk defa lens aldım onu da burdan aldım ve çok memnunum. Sipariş verdikten 3 gün sonra geldi. Bu kadar çabuk hazır olacağını düşünmemiştim. Air optixe gelince, 1 aydır doktorumun deneme olarak verdiğini kullandım, alışmam 10 günü buldu. 10 gün içinde bulanık görme ve göz kuruluğu şikayetimdi. Artık olmuyor. Sadece geceleri uzun süre bilgisayar başında olduğum için yormaya başlıyor, ben de artık gece çıkarıp gözlükle bilgisayara bakıyorum böylece daha sağlıklı oluyor. Diğer markaları da merak ediyorum ama ilk defa kullandığım için riske girmeye korktum. Bunu kullanıp başka markaya geçen olursa önerirse 6 ay sonra düşünürüm, zaten lensmarket çok ilgili arasam onlar yardımcı olur. Teşekkürler lensmarket.com
Ahmet E.AİR OPTİX AQUA 2 yıldır saydam lensini kullanmaktayım bir seferinde acuvue oasys markasından kullanmıştım fakat o kadar inceydiki en ufak gözüme dokunuşumda çıkıp düşebiliyor ve sürekli batma hissi yaşatıyordu. fakat air optik aqua gözümde varlığını hissetmediğim derecede kalitesini beğendiğim bir lens ve hayattımda ilk defa renkli lensini denemek istedim aldım ve doğallığına hayran kaldım lenslerdeki yapay görünümden eser bile yok . sanki kendi göz rengim gibi . ve lens markete özellikle teşekkür ederim her zaman hızlı teslimatı ve güler yüzünü ses tonundan anlayabileceğiniz müşteri temsilcileri için :)
Emine Ş.şu zamana kadar hep night and day kullanıyordum son zamanlarda artan göz kuruluğu problemim sebebiyle biofinity’nin daha uygun olacağını düşündüm ilk başta kararsızdım bu kararsızlığımı yok eden lens market çalışanlarına çok teşekkür ederim herhangi bir sıkıntıda yardımcı olacaklarını belirttikleri için. gelelim lense ben ince oluşuna bayıldım 2 haftadır kullanıyorum daha batma vs yapmadı, göz kuruluğuma night and day’den çok daha iyi geldi. benim lensle ilgili tek problemim sabah çapaklanma yapması oldu ama o kadar da sıkıntı değil. benim gibi kararsızsanız tavsiye ederim :))
Melda K.21/11/2019 tarihinde verdiğim ssiparişime not bırakmıştım ertesi gün her zaman olduğu gibi elimde olmasını umuyorum diye, Lens Market tarfından notuma istinaden aranıp diğer online web satış sitelerinin kampanyaları nedeniyle kargolarda yoğunluklar olduğunu ve bu dönemde bazı gecikmeler yaşandığı bildirilerek olası gecikmeye karşı uyarıldım ve kendi kuryelerini tercih ettim. Aksilik yaşanmadan siparişim bildirilen ve ihtiyacım olan tarihte bugün elime ulaştı 22/11/2019. Hassasiyetleri için özelikle dün beni arayan ve diğer tüm LensMarket emekçilerine çok teşekkür ederim.
Muhammed K.