Doğduğumuz andan itibaren gözümüzü açarız ve aslında çok karmaşık olan görme eylemini hiçbir efor sarf etmeden gerçekleştirmeye başlarız. Bunun için sadece gözümüzü açmamız yeter. 😊
Gözün bazı bölümleri gözü korur, bazı kısımları ise görme işlevini yerine getirir. Gözümüz sayesinde şekil, boyut, renk, uzaklıkları gözümüzle algılarız.
Örneğin trafikte, lambadaki kırmızı ışığı gözlerimiz sayesinde görürüz. Göz beyine aktarır ve beyin, kaslarımıza “dur” komutunu verir.
Gözü koruyan kısımlar 4 bölümdür. Bunlar;
1.Gözü Koruyan Kısımlar
1.A Kaş; yağmur ve terden gözerimizi korur.
1.B Kirpik; tozların gözlerimize girmesini engeller.
1.C Gözyaşı bezi; göze ulaşan tuzdaki mikropları temizler.
1.D Göz kapakları; gözün temiz ve nemli kalmasını sağlar.

2.Gözün Görmeyi Sağlayan Kısımları
Kafatası kemikleri tarafından korunan gözleriniz, orbita adı verilen içi boş açıklıkların içinde yer alır. Göz beş duyu organımızdan biridir. Öğrenmemizin büyük kısmını gözlerimiz sayesinde yaparız. Görme için, sırasıyla kornea, göz bebeği, iris, mercek ve retina görmede rol oynar. Işığın gözümüze girmesi, gözün farklı bölümleri tarafından işlenerek beyne iletilir ve bu bilgilerin görsel bir imgeye dönüştürülür.
2.A Kornea: Gözün ön kısmındaki şeffaf tabakadır. Kornea ışığı alır ve kırarak gözün içine yönlendirir.
2. B İris: Gözün renkli kısmıdır. Işığın miktarını kontrol etmek için göz bebeğinin (pupilla) büyüklüğünü ayarlar.
2.C Pupilla: Gözün merkezindeki siyah boşluktur. İris tarafından kontrol edilerek ışığın gözün içine ne kadar gireceğini belirler.
2.D Lens: Işığı retina üzerine odaklayan esnek ve şeffaf yapıdır. Yakın ve uzak mesafelerde net görmeyi odaklar.
2.E Retina: Gözün arka kısmında bulunan ışığa duyarlı tabakadır. Görüntülerin algılandığı ve sinir sinyallerine dönüştürüldüğü yerdir.
2.F Optik Sinir: Retinadan gelen sinyalleri beyne iletir. Beyin bu sinyalleri yorumlayarak görmeyi sağlar.
Görme Nasıl Meydana Gelir?
Göz aynı görüntüyü iki göz farklı açılardan algılar ve beyine gönderir ve tek bir algıya dönüşür. Bu “binoküler” görüntü, farklı iki açıdan alınan görüntülerin bir tür sentezi olduğundan dolayı bize nesneyi derinlikli, yani 3-boyutlu olarak algılama olanağı da sunar.
Biofinity hep kullandığım lensim, markadan çok memnunum özetle, ancak Astigmatlı olanını ilk defa deneyecğim siparişi verdim. Denedikten sonra yorumumu yazarım ama ben şu an Lensmark hakkında fikrimi artık yorum olarak yazmam gerektiğini hatta bunun bir borç olduğunu düşündüğüm için yazıyorum. Lensmarketin neredeyse 10 yıllık müşterisiyim hep memnundum her sene daha fazla memnun olarak sipariş veriyorum. Bu kadar özenli, saygılı, ilgili ve dürüst bir firmaya varlığı için teşekkür etmek istiyorum. Öyle büyük bir hizmet veriyorlar ki gerek maddi gerek manevi sıkıntılardan kurtarıyorlar insanı. Hem eczanelere 2 katı fiyat ödemekten kurtuluyorsunuz hem de evinizden bilgisayarınızın açılış hızıyla birlikte 2 dk da siparişinizi verip kapatıyorsunuz 2 gün geçmeden kapınızda.. İyi ki varsın Lensmarket..
Seda E.Lensmarket dahil 5-6 firmayı aradim hepsi tedarikçi firmada kalmadığı için yurtdışından 5.6 haftada geleceğini söyledi. Bende riske girmemek için daha önce alışveriş yaptığım lensmarkette alayım dedim. 4 gün sonra sipariş kargoya verildi. 5 hafta beklerken 4 günde kargoya verildi. Son lensimi taktığım için yedek kalmamıştı ve zor durumda kalacaktim ama yine lensmarket yetişti yardimima. Cok tesekkur ederim lensmarkete ve herkese tavsiye ederim. Ürüne gelince ben biofinity toric kullaniyorum. Daha önce 2.3 farkli marka kullandim ama batma yaptı. Bu üründen cok memnun kaldim cok konforlu. Baska gözü bilemem ama ben cok rahat ediyorum bu lens ile. Herkese iyi gunler dilerim.
Özgür A.Numaralarım çok yüksek ve astigmatım var, iki gözümün numarası da birbirinden farklı. Bu yüzden herhangi bir optiğe gittiğimde ihtiyacım olan lensleri getirtmeleri çok uzun süreceği için sürekli lensmarketten sipariş veriyorum. 6 yıldan fazladır sürekli bu siteden alışveriş yapıyorum ve hiç sorun yaşamadım. Cumartesi günü sipariş ettiğim lenslerim az önce (Salı günü) teslim edildi. Lenslerimi hep Acuvue Oasys alıyorum, 2 kutu lens ile birlikte 360 ml lik solüsyoda indirim yapıyorlar ve solüsyonun SKT si 2026. Lenslerin kullanımı çok kolay, yapısı çok ince, uzun süre dayanıyor. Ufak bir ambalaj değişikliğine gitmişler, kutuyu açtığımda lensin jelatinin farklı renk gördüğüm için müşteri hizmetlerini 2 defa aradım. Her ikisinde de çok kısa sürede telefonum açıldı ve müşteri temsilcisi arkadaşlar oldukça kibar bir şekilde sorularıma cevap verdiler. Kaliteli hizmet konusunda çizginizi bozmadığınız için çok teşekkür ediyorum.
Arzu M.Merhabalar , Öncelikle LensMarket Ailesine çok çok teşekkürler. 2014 yılından beri beni hiç üzmeyen tek adres. Son yıllarda yaşımdan dolayı uzak ve yakın sıkıntım oldu. Gözüm hem miyop hem astigmat hemde yakın dolayısı ile çok zorluk çektim çok Dr gittim ya yakın net göremiyordum ya uzak. Sonunda çok araştıma yapma sonucu bir gözümü Multifocal lens diğer gözümede Astigmat Toric lens le hem yakın hem uzak görmeyi becerebildim. Bu konuda çok uğraştım ama sonunda başardım. Lensmarket bu süreçte benim yanımda olduğu için çok ama çok teşekkür ederim. iyiki varsınız. Bu marka lens aralarında en çok memnun kaldığım lenslerden biri oldu. Mutlu yıllar diliyorum.
Daniela C.Lens marketten alışveriş yapmak benim için güzel bir deneyim oldu ilk defa online olarak lens aldım lens tedarik eden gözlük mağazalarından daha hızlı bir gün içinde elime ulaştı gönderim den önce teyit amaçlı arayıp yazdığım notla alakalı endişelerimi giderdiler gayet ilgililer. Uzun yıllar air optix kullanan biri olarak son dönemlerde lens kalitesi düştüğü ve bazı sorunlar yaşadığım için biofinity markasına geçiş yaptım çokta memnun kaldım eski lens markasında son dönemlerde lensler kısa sürede buğulanip düzgün görüş sağlamıyordu 3 aylık lensler 1 ayda çöp oluyordu ama biofinity gerçekten kaliteli ve gözde neredeyse yokmuş gibi çok rahat bir kullanım sunuyor temiz ve net görüş sağlıyor buradaki alışverişimden ve biofinity den çok memnun kaldım
Ozan İ.İlk lensimi doktorumun reçeteme yazması üzerine Acuvue Oasys for Astigmatism aldım lensi taktığımda kesinlikle rahat edemedim ilk taktığım andan itibaren gözümde olduğunu hissettiriyordu her göz ve baş hareketimde lenslerin gözümde olduğunu hissettim ilerleyen günlerde de görüntüde sürekli bulanıklık gözümü ovuşturma ihtiyacı ve kuruluk problemleri oldu ardından tavsiye üzerine Ultra’yı denemek istedim ve takar takmaz anında fark etti gerçekten gözümde yok gibi aşırı rahatladım gün boyu uzun saatler de gözümde olsa bile görüntü hep stabil ve hiç kuruluk yapmadı su içeriği Oasys’ten çok daha fazla %46 su içeriği var çok memnun kaldım göz çapınız uyuyorsa bi deneyin derim. Ayrıca lens markete de bir çiftini kullanmış olmama rağmen Oasys’i Ultra ile hızlıca değişim sağladıkları için çok teşekkür ediyorum alışveriş sürecimden de çok memnun kaldım.
Baran T.Ben buraya lens market için yorum yazıcam acuvue zaten 4 yıldır kullandıgım lens memnun olmasam kullanmazdım.Ancak bu ekip bu site öyle özverili öyle ilgili ki bana kötü bir üründe gönderilse mutlaka bir açıklamaları vardır derdim. Çünkü call center ekibi anında sorunlarınıza dönüş yapan ilgili kibar ve yardımsever.Keşke tüm firmalar sizin kadar müşterilerine değer veriyor olsa ilginiz alakanız özveriniz için değerli hissettirdiğiniz için lens market kurucusu başta olmak üzere bu çalışma politikasını uygulayan herkese ekibe çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Hepinize harika bir gün diliyorum❤️
Dilek H.şu zamana kadar hep night and day kullanıyordum son zamanlarda artan göz kuruluğu problemim sebebiyle biofinity’nin daha uygun olacağını düşündüm ilk başta kararsızdım bu kararsızlığımı yok eden lens market çalışanlarına çok teşekkür ederim herhangi bir sıkıntıda yardımcı olacaklarını belirttikleri için. gelelim lense ben ince oluşuna bayıldım 2 haftadır kullanıyorum daha batma vs yapmadı, göz kuruluğuma night and day’den çok daha iyi geldi. benim lensle ilgili tek problemim sabah çapaklanma yapması oldu ama o kadar da sıkıntı değil. benim gibi kararsızsanız tavsiye ederim :))
Melda K.Ürünü yıllardır kullanıyorum maalesef astigmatım biraz yüksek olduğu için çok bir seçeneğim yok, şu ana kadar bazen batma ve yakma yapsa da gayet idare ediyor beni yıllardır. Ama yorumda özellikle lensmarket’e değinmek istiyorum. Ben Türkiye sınırları içerisinde lensmarket kadar müşteri ve çözüm odaklı, işlerini hakkıyla yapan ve asla mağdur etmeyen bir işletme görmedim. Türkiye standartlarının çok çok üstünde bir firma, 2 kere farklı sorunlarla karşılaştım hatta 2.si onlara ait bir sorun bile değildi tamamen benim dikkatsizliğimden kaynaklanmıştı. İkisinde de aynı gün içerisinde dönüş yapıp hızlı bir şekilde çözüm ürettiler. Türkiye’de işini böyle yapan firmalar görmek çok güzel, açıkçası fiyatları isterse diğer sitelerin iki katı olsun (ki çoğu zaman aynı, zaman zaman daha bile ucuz), ben bundan sonra lens alışverişimi sadece ama sadece lensmarket’den yapacağım ve çevremde lens kullanan herkese övmeye devam edeceğim. Özveriniz için teşekkürler.
Ece Ş.