Bazı çok özel durumlarda bebekler için kontakt lens, tek seçenek olabilir. Bu nedenle bebekler ve küçük çocuklar için de kontakt lensler üretilmektedir. Bu özel durumlarda görmeyi öğrenmesi ve her iki gözün beyinle etkileşime girmesini sağlamak için bebeklere kontakt lens takılması gerekebilir.
Bebeklerde ve çok küçük çocuklarda kontakt lens kullanımı, kontakt lenslerle daha iyi tedavi edilen/düzeltilen bazı tıbbi nedenlerden dolayı tercih edilir. Bebeğin görmeyi "öğrenebilmesi" ve ambliyopik (zayıf görüşlü) hale gelmemesi için bunu mümkün olduğu kadar erken yapmak en iyisidir.
Yetişkinlerin göz yapıları bebeklerden farklıdır bu nedenle bebek lensleri yetişkinlerin lenslerinden farklıdır.
Bebeklerde oluşan görme kusurlarında, bebeğin gözlük mü yoksa lens mi kullanacağına göz hekiminin karar vermesi gerekir. Göz doktorunun, en iyi tedaviye karar vermek için seçenekleri değerlendirirken göz önünde bulundurduğu detaylar vardır. Gözlüklerin uygun olmadığı durumlarda, bebekler göz hekimi tarafından kontakt lens kullanımına yönlendirilir.
Göz doktorları, kontakt lens önerilerinde bulunurken çocuğun anatomik varyasyonlarını ve bireysel ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak kararını verir ve uygun görürse lens reçetesini oluşturur. Bebeklere lens önerilmesinin temel nedeni, görme sistemlerinin normal şekilde gelişebilmesi için onlara mümkün olan en iyi görüşün sağlanmak istenmesidir. Bebeklerde doğru görsel gelişimin oluşması için görüşünün iyileşmesi gerekir.
Bebeklerde lens kullanımı yetişkinlerdeki kadar kolay olmasa da göz hekiminin yardımı ve yönlendirmeleri ile kısa sürede kolay hale gelecektir.
Başlangıçta aile için zor görünse de çoğu ebeveyn kısa zamanda lensleri takma ve çıkarma konusunda tecrübe kazanıyor. Lens takmak ve çıkarmak bebeğin beslenmesi, üst değişimi gibi günlük rutininin bir parçası oluyor.
Bebek lensi, bebeğin ihtiyacına ve göz yapısına göre özel olarak üretilir. Özel üretim lenslerin maliyeti seri ürerim lenslere göre farklılık gösterir. Bebek lensi özel sipariş üzerine üretildiği için, hazırlanma süreci için de daha fazla zamana ihtiyaç duyulur. Bu nedenle lensleri kullanırken gösterilmesi gereken hassasiyetin ve yedeğinin olmasının önem seviyesi daha da yüksek hale gelir.. Üretim süresini göz önünde bulundurarak yeni sipariş vermeden önce yedek lensinizin kullanım süresinin bitmesini beklememenizi öneririz. Ayrıca yedek lens ile ilerlerken bebeğin göz değerlerinin değişme ihtimalini de göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin.

Bebeklerde Lens Nasıl Takılır?
Bebeğinize lensini takmadan önce, lens solüsyonu ile iyice temizlediğinizden emin olun.
Lenslerin takılıp, çıkarılmasını öğrenme sürecinde göz hekiminden detaylı bilgi alıp bu bilgileri birebir olarak uygulayın. Lensin takılıp –çıkarılmasında sürecin sağlıklı yapılabilmesi için ilk etapta 2 yetişkinin yardımlaşması gerekebilir. Kişilerden birisi Bebeğin sabit kalmasını sağlarsa, diğeri de rahatlıkla lensi takıp çıkarabilir.
Ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar hızlı olursunuz, ne kadar hızlı olursanız çocuk için durum o kadar kolay olur. Daha sonra çocuğun kabulü yavaş yavaş artar ve artık tutmak için ikinci kişiye ihtiyaç kalmaz.
Çocuk kısa zamanda, lensi taktıktan sonra daha iyi gördüğünü fark edecektir ve lens takılırken sorun çıkarmayacaktır.
Küçük çocuklar gözlerini çok sık ovuşturur, bu da lensin göz kapaklarının içine doğru kaymasına neden olabilir. Kayan lens yabancı cisim hissine neden olur ve çocuk, mercek yerine oturuncaya kadar gözünü tekrar tekrar ovuşturur. Böyle bir durumda telaşlanmanızı gerektirecek bir şey yoktur, öncelikle lensin nerede olduğunu kontrol edin. Lensin yerini keşfettikten sonra göz kapağının kenarlarına hassas bir şekilde dokunarak lensi tekrar doğru konuma itmeyi deneyebilirsiniz. Çoğu zaman lensi geri getirmek için küçük bir itme yeterlidir. Çocuğu, farklı yönlere bakmaya teşvik ederek yine aynı sonuca ulaşabilirsiniz. Lensin katlanarak göz kapağı içine kaydığı durumlarda çıkarıp düzelterek yeniden takmak gerekir.
Göz hekiminden bebeklerin kullanımına uygun göz damlası önerisi de alabilirsiniz, damla gözlerinde oluşan kuruluk hissini azaltacaktır. Özellikle klima ve merkezi ısıtma olan ortamlarda göz kuruluğu oluşma sıklığı daha yüksektir. Özellikle uyku esnasında göze daha az oksijen girdiği için kuruluk oluşma ihtimali daha yüksektir. Bu nedenle de uyku sonrası damla ihtiyacı oluşabilir.
Bebeklere Lens Takma İşlemi Yapılmasına Dair Yaygın Tavsiyeler;
- Mümkünse bir kişiden daha yardım alın.
- Her zaman sık olarak kullandığınız elinize lensi alın, diğer eliniz ile bebeğin göz kapağını açmaya çalışın. Lensi, göz kapağının alt kısmına yerleştirerek daha kolay takabilirsiniz.
- Bebeklerde kontakt lens kullanımı, yetişkinlere kıyasla daha zor olsa da göz hekiminin yönlendirmelerine uyarak bu süreç kolayca yürütülebilir.
- Göz hekimi kontrolünde uygulamalı olarak lens takıp- çıkarmaya dair detaylı bilgi öğrenildikten sonra bebeklerin lens kullanması ebeveyni sayesinde kısa sürede kolayca yapılabilir hale gelir.
Çocuklarda Lens Kullanmanın Avantajları
Kontakt lenslerin gözlüklere göre avantajları çoktur, ancak gençler ve çocuklar için ek avantajlar arasında şunlar yer almaktadır:
⮚ Spor ve boş zaman etkinliklerinde Çocukların kırılma korkusuyla sıklıkla gözlüklerini çıkardıkları görülür, lens takan çocuklar bu korkuyu yaşamazlar.
⮚ Gözlükte olduğu gibi sadece çerçeve ile sınırlanmayan, geniş görme alanı ve hareketlerinde sınırsız özgürlük yaşarlar.
⮚ Çocuklar gözlük takan arkadaşlarını dışlayabiliyor ve onlara karşı acımasız şakalar yapabiliyor bu da gözlük takmak zorunda olan çocukların fiziksel özgüvenlerini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Lenslerle birlikte daha iyi görünüm, daha fazla özgüven ve özsaygı hissedebilirler.
⮚ Gözlüklerin ve camlarının kırılmasından ve çocuğa zarar vermesi riskinden korunmuş oluyorlar.
⮚ Bazı lenslerde bulunan UV blokajı, UVB ışınlarının %99'dan fazlasını, UVA ışınlarının %96'dan fazlasını bloke eder. UV korumalı lensleri tercih ederek onların gözlerini zararlı ışınlardan koruyabilirsiniz.
Bu içeriğin tüm hakları saklıdır. İzin alınmadan kopyalanamaz, alıntı yapılamaz.

Lens Kullananların En Çok Yaşadığı 5 Aksilik
Mavi Işık Filtreli Lens Acuvue Oasys Max 1-Day
Göz Kuruluğu ve Makyaj

Yaklaşık 25 yıldır lens kullanıyorum. Uzun yıllar Soflens serisini kullandım. Çok uzun saatler bilgisayar kullandığım için hafif kuruluk sorunu yaşamaya başladım ve doktor tavsiyesiyle DAILIES Total e geçtim. Son derece kaliteli bir lens olmasına rağmen ben rahat edemedim. Çapı vs en ufak bir farklılık gözden göze değişiyor. Bu durumdan sonra Baush&Lomb Ultr yı denemek istedim. 25 yıldır kullandığım en güzel lens sanırım. Nem tutuşu çok başarılı, hava geçirgenliği çok iyi seviyede. Gözde varlık hissi yok diyebilirim. Dediğim gibi gözden göze konfor olayı değişir. Ancak Ultra cidden oldukça başarılı bir ürün. Özellikle göz kuruluğu yaşayanların dikkate almalarını öneririm. Lensmarket in süper hızlı teslimatına da ayrıca teşekkürler
Hakan E.Öncelikle lens market çalışanlarına özellikle oğulcan beye ilgi ve yardımlarından ötürü teşekkür ederim. Daha önce acuvue oasys for astigmatism kullanıp 3 ay alışma süreci çabam oldu ancak 3 saat sonra başlayan bulanık görüntü suni göz yaşı ile kısmen yarım saat düzelebildi. Bir türlü acuvue ile net görüş elde edemedim. Doktorumun tavsiyesi üzerine bu ürünü denedim ve gün boyu nadiren bulanıklık yaşıyorum en azından geçici. Birazcık ben burdayım hissi verse de bence acuvue ya göre daha başarılı. Tabiki bunlar tamamen kişiye göre değişen durumlar.
Önder P.Ardahanda yaşıyorum (Türkiyenin bi ucu) yıllardır aynı yani bu marka lensi kullanıyorum. Buradaki gözlükçüler iki kutu fiyatına 480 TL dediler. Allahtan lens market var dedim içimden hemen geldim internetten sipariş verdim. Hem de Neredeyse yarı fiyatına. Üstelik isteğim lensin stok sorunu olmasına rağmen kesinlikle mağduriyet yaşamadım hemen anında tekli 1 aylık aynı markaya ait lensleri ücretsiz gönderdiler. Stokta olmayan lenslerim için ise yurt dışı siparişi verdiler onlarda 1 hafta içinde elime ulaştı. Bu süreç içerisinde şahsım her gelişmeden sonra telefonla aranarak haberdar edildi. Bir ilgi, bir alaka sizden her alışveriş yaptığımda mutlu oluyorum bu vizyonunuz Türkiyede bi çok esnafa örnek olmalı. İyiki varsınız. Kazandığınız her kuruş helal olsun.
Ömer F.İYİ Kİ LENS MARKET ♥️ Siz siparişleri bu kadar özenli hazırlayıp gönderiyorsunuz ya hep lens market başka yerden asla almam. En ufak sorun da bile arayıp ilgilenip ulaşabildiğim bu kadar güvenli bir alışveriş sitesi olmadı. Hayatımda ilk defa lens kullanmaya geçen ay başladım ve bu markanın günlük lensleriyle tanıştım. Bu ayda yine aynı siparişimi oluşturdum. Asla kuruluk batma kayma yapmayan bir lens. Lensle uyunmaz ama ben bir iki defa uyuyakalmışım ve uyandığımda bile çıkartmasam fark etmeyeceğim bir konforda. Markaya ve lens markete ne kadar teşekkür etsem az. Hediye için de ayrıca teşekkürler
Büşra Ç.20 yıldır lens kullanıyorum. çok çeşitli markalar denedim, 11 yıldır da Acuvue Oasis kullanıyorum, çok memnundum. ta ki geçen yazdan beri gözümde kuruluk, batma, sulanma ve akma olana kadar. Doktora gittiğimde alerji olmuş bir müddet gözlük kullan dedi. sonrasında yine lense başladım. ama yaz ayları aynı şikayetlerim devam etti. bu durumu tüm gün (sabah 8-akşam8) bilgisayar başında ve klimalı ortamda olmama bağlamıştım. günlük lenslerin konforunu okudum internette. bu yaz başı denemek için fiyatının uygunluğundan dolayı Bio True aldım. kötü deyemem gözde batma/kızarıklık yapmadı gözümde uyuyakaldığım günlerde bile. fakat benim için tam bir net görüş sağlamadı. ben de kendi lensimin yani acuvue’nin günlüğünü denemeye karar verdim. ve işte beklenen an, bu zamana kadar niye almamışım diye düşündüm. gerçi lens işi tamamen kişisel, bana iyi gelen başkasında batma/bulanıklık yapabilir. ama benim şimdiye dek kullandığım en konforlu lens diyebilirim. dediğim gibi tüm gün bilgisayar başındayım ve klimalı ortamda çalışıyorum, her gün yeni lens çok konforlu bir şey. sabah 7 de takıp gece yatarken çıkarıyorum hiç bir şekilde batma/kızarıklık/bulanıklık olmuyor teşekkürler Lens Market..
Demet A.2 yıllık lens kullanıcısıyım. İlk lensim Air Optixti ve çok fazla batma sorunu yaşadım bir saat bile dayanamamıştım. sonrasında belki gözüm lense alışkın değildir deyip farklı günlerde birkaç defa daha deneyip alıştırmaya çalışmıştım ama kendime eziyet ettiğimi fark ettim. lensin yorumlarına yazdığımla lens marketten aranmam bir oldu. gerçekten hayatımda bu kadar güzel çalışan başka bir firma daha görmedim. hiçbir zaman başka yerlere bakmıyorum direkt siparişimi veriyorum bir saat içinde kargoya veriyorlar. o zaman da arayıp lensimi başka markayla değiştirebileceğimi söylediler ve kullandığım lens de dahil ( tekini kaybetmeme rağmen) geri istediler bana oasys önerdiler ve hemen elime geçti tabi ki. 1 sene oasys kullandım. air optixten kat kat daha iyiydi ama gözlerimde yorgunluk hissi oluyordu. eve gelince hemen çıkarmak istiyordum o yüzden başka marka denemek istedim ve bu lensi denedim. o zamandan beri de çok rahatlıkla kullanıyorum varlığını unutuyorum o kadar konforlu ki gönül rahatlığıyla önerebilirim. bana doktorum 6 saatten fazla kullanmamamı s&ou
Büşra G.İlk defa internetten lens alıyorum, yıllardır optikleri tercih ederim. İlk defa multifocal lens kullanıyorum marka tercihiminde sitedeki kullanıcı yorumları ve yeni ürün oluşu etkili oldu. Kesinlikle çok beğendim. Görüş kalitesi ve netlik çok iyi, lens numaram -3.25, multifocal lensde -3 olarak reçete edildi, yakını görmek benim için çok büyük sorun oluyordu çok şükür artık bu problemden kurtuldum. Daha önce günlük kullan at lens kullanıyordum lensi takarken hiç problem yaşamadım. Tedarik çok kısa sürede yapıldı ve çok iyi ambalajlanmıştı özen için teşekkür ediyorum lenslerim bittiğinde yine lensmarketten alacağım.
Kübra K.lense ilk defa başladım. Doktora gittim gözlüğün neyse aynı oranları lense geçirelim dedi. Bir tavsiye vermedi. Bende uygun fiyata almak için optik yerine siteden sipariş vermek istedim. Acuvue oasys astigmat aldım. Gözümde yanma batma yaptı hiçbir zaman takamadım, teknolojik aletlerde değişik bir görüş açısı sundu. Ve takması kesinlikle çok zor lens bildiğin gözümü deli gibi açıyorum sokuyorum yapışmamakta inat ediyo. Her neyse lensmarketle iletişim kurdum mükemmel ötesi müşteri hizmetiyle müşteri memnuniyeti için farklı markanın ürününü alabilirsiniz dedi çok mutlu oldum. Baktım bu ürünün ortalaması 100 üzerinden 90 olunca direk bu ürünü istedim. Sadece aradaki fark lirayı istediler 10 lirayla ürünü almış oldum. Mükemmel ötesi 0 yanma batma çok güzel görüş. Teknolojik aletlerde diğer lense nazaran saçma bir buğulanma yok. Ve gözümde olduğunu bile unutuyorum. Aşırı memnun kaldım tek eksi yanı biraz oynak ama alışınca takması aşırı kolay. Lensmarkete çok teşekkürler işiniz rast gitsin.
Berkay K.Daha önce zıess marka lens kullandım tam 8 sene göz numaram -17 olduğu için yüksek numara lens seçeneği çok az belirli markalar dışında üreten yok zıess biraz kalın da olsa çok iyi bir lens kötü denilemez çünkü çaresizseniz kalında olsa o lensi takcaksınız lens markette gezinirken biofinity xr rastladım ve aradım bilgi aldım zıess kıyaslattık bunun nitelik farkını duydum son teknoloji ve oksijen geçirgenliği çok fazla dediler yine terettütde kaldım belki bana uyarmı uymazmı diye ve olumlu düşünüp spariş verdim geldi hemen taktım BU ÜRÜN ZIESS DEN İNCE GÖRÜŞ AÇISI ZIESS GİBİ GÜZEL SUDAN ETKİLENMİYOR ZIESS GİBİ BELİRLİ NOKTADAN SONRA RAHATSIZ ETMİYOR UYUSANIZ BİLE SIKINTI YOK AMA UYUMAYIN !! ( KESİNLİKLE ZIESS KÖTÜ DEMİYORUM ALMAN ÜRETİMİ SONUÇTA ZIESS İLE ARASINDAKİ FARKLARI SÖYLÜYORUM KENDİ ADIMA ) LENS GERÇEKTEN MÜKEMMEL BUNU TÜM SAMİMİYETİMLE DİYORUM LENS MARKET GERÇEKTEN İLGİLİ GÜZEL KARGO DAHA NE OLSUN
Sefa A.Öncelikle lensmarket'e güvenilir alışverişi, ilgili müşteri temsilcileri için teşekkür ediyorum. Dün sipariş verdiğim lenslerim bugün elime ulaştı. İlk lens deneyimimi bu lenslerle yapmak istedim. Renk olarak yeşil rengi aldım ve inanılmaz doğal duruyor.(Gözlerim kahverengi) En büyük korkum gözüme rahatsızlık verip vermemesi hakkındaydı. Ancak lensleri taktığım andan itibaren rahatlığı hissettim ara ara hafif bulanıklaşmalar olsa da bunu alışma sürecine veriyorum. Ve ilk kez bir ürün hakkında yorum yapma gereği duydum. Çünkü bende detaylı araştırmalar ve yorumlardan yola çıkarak karar verdim. İçiniz rahat olsun..
Gülse Ç.